onsdag 15. juli 2009

Stille og rolig dag.



Endelig en stille og rolig dag her på bruket. Skal innrømme at vi er litt slitne, trenger å bare være oss litt. Nå har Ole Einar også fått "dommen" etter at han ødela kneet på Trønderspesialen. Det er menisken som er gåen, og den må opereres. Ikke nok med det, men den er gåen i begge knea. Er det mulig??? Men men, i tillegg er skuldera hans helt ute å kjøre, så det blir nok et inngrep der også. Så nå er gubben i sjukehuskø. Det var jo ikke rart at han hadde vondt de siste rundene han løp på Sjetlein da, og at han faktisk ofret utstillinga som NKK hadde. Tror det er første gang han har kastet inn håndkle på en utstilling, så det var nok vondt.
Vega og jeg på Tr.spesial, Løken har allerede gått i vogna med sitt vonde bein (foto Mari-Anne Bråthen)
Nå sitter jeg og nyter stillheten med litt fuglesang innimellom. Det er jo masse fugler her på gården. Alt fra låvesvaler til trost. Koselig med disse søte små som vekker en tidlig på morgenen. Sånt no`har de ikke midt i byen:-) Treninga gikk bra i dag, det samme med turene med bikkjene. Rollebolle er en liten oppvakt fyr, og han elsker å terroriserer kjøttdyra til naboen. I dag var 3 av dem så dumme at de sto ved gjerdet da vi kom gående, og da måtte jo Bolle bort og sjekke de. Heldigvis under rolige former.
Kansas og Bolle sjekker kuene til naboen. Nero står hos mor:-)
Ikke fullt så rolig gikk det for seg da dyrebilen kom til naboen for å hente dyr. Det måtte jo Bolle få med seg, så i stramt bånd på to bein fikk han telt alle som gikk på bilen, ja ja, det var jo siste reis for dem.... Får like vondt hver gang den bilen kommer. Har også vært og sjekka Sofus i dag. Ja, han blir jo sjekka hver dag. Det er stusselig å se han gå på beite aleine, men det går bedre med han. Gro hestepasser har ferie nå, og det merkes at han savner henne. Ole E og jeg er nok ikke like gjeve som hun. Men da jeg hadde med meg en kilo gulrøtter til han i dag, så var det stas. De skulle han ha. Heldigvis for det, så sturer han ikke altfor mye.
Bountie fra vårt Basic kull har forresten blitt rtg. Resultatet der er nok som forventet. Damen har nok middels eller sterk grad bak, men det er greit å vite. Både for eier og oss. Etter hun ble forsøkt rtg første gang (for mange år siden) har hun faktisk haltet litt til og fra, skulle likt å vite hva de hadde gjort med henne den gangen. Bildene ble heller ikke bra, så de kom i retur...... Men nå er det gjort, og damen lever nok lenge med sine hofter, samme hva det er. Hun har jo også levershunt og AD, så man kan si at hun ikke akkurat har vært heldig. Men Mari-Ann tar godt vare på henne, så hun får nok flere gode år, håper vi. Nå har jeg akkurat satt opp den nye Baden Baden stolen min (fått av Britt til bursdagen) tenkte jeg skulle ut og sole meg litt, men nå regner det. Hvor kom det regnet fra da? Og ikke bar regner det, det bøtter ned. Og nå hagler det.... Merkelig, det er jo nesten knallblå himmel. Skitt og! Da blir det innestund med en god bok til været gir seg.