søndag 28. desember 2008

2.juledags kino og nær pc-kollaps



Først av alt, tusen takk for alle hyggelige julehilsninger i posten og på mail. Våre kort kommer nok frem en gang de også.....
Nå er vi langt uti Romjula, og julefreden har senket seg her på gården. Det er deilig og bare la dagene suse av gårde, og gjøre akkurat det man har lyst til. Ole Einar har faktisk fri helt til 5 januar. Hundene har fått vært mye ute, tiltross for blåholke. Er jo livredd for at det skal ryke noen bein, så vi er forsiktige. Det har også blitt noen turer langs vegen, for det å gå på jordet eller i skauen er uaktuelt slik føret er rundt oss. Forresten, eldrebølgen har vært en del inne, det har vært såpass høy luftfuktighet og rått vær, tiltross for kuldegrader, og når de er såpass opp i åra som de 4, så får de en del ekstra service:-) . De har kosa seg inn på sine tepper og dyner, og snorka i veg:-)
Juleaften ble feiret stille og rolig sammen med svigermor, modern og fadern. Nero og Rolex var med, og tilslutt så sova de under juletreet begge to. Frida på snart 11 år, syntes det var noe herk med denne ungdommen, og foretrakk å være ute når de var inne og omvendt. 1 juledag er det tradisjon her hos oss at vi rett og slett er helt aleine og slapper av. Det er så koselig å og bare være oss, spise en god, lang frokost, se dårlige filmer på TV, og kose oss med bikkjene. Den dagen er "hellig" her.
2. dag var den store kinodagen. Og vi har ikke vært på kino på 8 år, så jammen var det på tide. Spiste en bedre middag på Egon (jessheim) og etterpå så vi på Max Manus. Nå er jeg en lesehest og har lest veldig mye krigshistorie, og synes det er interessant. Max Manus er virkelig en film til ettertanke. Hva de gutta ofra for fedrelandet. Ja, for de fleste av dem var det jo livet. Må si at det virkelig setter ting i perpektiv å bli minnet på krigen og hvordan folk sto sammen for Norge. . Da blir de få uenighetene i hundeverdenen ganske så små, og man begynner virkelig å lure på hva er vitsen, og nå snakker jeg generellt. At noen absolutt skal styre og bestemme over andre, og nær sagt nesten gå over lik for å ture fram. Men, vi er jo forskjellige, men det finnes faktisk en større verden enn hundeverdenen, og det trenger vi nok å bli minnet på innimellon. Noen og enhver av oss:, også vi. -)Det trengs en oppvekker en gang i blant. Nå jeg gleder meg til å møte folket igjen på utstillinger allerede i Romjula. Pluto Corgi på mandag, og bernerne på tirsdag. Skal bli koselig å se "folket" igjen.
Også pc-krøll. Nå sier snart denne gamle takk for seg. Den går tregere og tregere, og vi får snart "hjerteattak" av å sitte og vente på å få opp sider osv. Det er nok rett før den store kollapsen, og derfor ble ny stasjonær pc innkjøpt i går. Tusenlappene flyr jammen fort, hvis man skal ha noe som varer en stund, og som er stort nok. Men i dag så man man jo bare ha det, ellers virker det som verden nær sagt stopper opp. Jeg må få takke Mari-Ann (dataingeniør)som tålmodig var med på telefon og gikk igjennom de forskjellige stasjonære pc`ene som finnes på markedet her i Norge. Det tok sin tid, nærmere sagt godt over 1 time før vi fant den som passet best. Større problem var det å finne ut om det i det hele tatt var noen å oppdrive av det merket og den typen vi ville ha. Heldigvis så hadde de igjen en i Sandvika, og fadern og Ole Einar fikk seg en liten tur til Sandvika i går ettermiddag. Så nå er den og ny printer i hus. Den gamle printeren er som et treskeverk, så det skal virkelig bli godt å få byttet ut den og. Så nå blir den nye innstallert en av de nærmeste dagene. Det skal bli herlig!!!!

Gandhi sa:“There is enough for everybody’s need, but not for everybody’s greed.
Ha en strålende dag.